Ajanvaraus

UUSI osoitteemme on 1.2.2024 alkaen Vuolteenmäentie 6A, Mäntsälä (Linnalan yritysalue)

Olemme avoinna ympäri vuoden!

Voit tuoda omenat mehustamolle ennalta sovittuna päivänä. Mehun valmistumisaika työtilanteesta riippuen on n. 2 vrk. Kun mehut ovat valmistuneet,  saat ilmoituksen tekstiviestillä. Toivomme, että noudatte valmiit mehut mahdollisimman pian, koska säilytystilat ovat rajalliset. Huomaa, että mehustamolla on käteinen kassa noudettaessa, ei korttimaksua.

Satokaudella puhelin ruuhkautuu helposti, silloin ei kannata yrittää soittaa montaa kertaa peräkkäin. Soitettuasi saat paluuviestissä ajankohtaisen mehustustilanteen. Parhaiten meidät tavoittaa silloin laittamalla tekstiviestin ja soittopyynnön. Yritämme soittaa takaisinpäin mahdollisimman pian, viimeistään muutaman päivän aikataululla. 

Ajanvaraus

Saadaksesi mahdollisimman paljon ja mahdollisimman hyvänlaatuista mehua yritä ajoittaa mehustus siihen hetkeen, jolloin esim. omena on hieman raaka tai juuri kypsynyt (kypsä omena on luunkova, peukalo ei uppoa siihen puristettaessa). Maistamalla voit todeta kypsyysasteen (hieman raa’asta tai juuri kypsyneestä omenasta saadaan paljon enemmän mehua (n. 6-7 dl/omenakilo) kuin ylikypsästä omenasta (3-4 dl/omenakilo).

Maahan omia aikojaan pudonneet omenat ovat yleensä ylikypsiä. Laadultaan paras mehuomena kerätään aina suoraan puusta, ei maasta. 

Joutuessasi säilyttämään omenoita varastoi ne astiaan jossa ilma pääsee vaihtumaan esim. avonaiseen pahvilaatikkoon tai reikäiseen pyykkikoriin (ei muovisäkkiin). Säilytä kerätyt omenat ulkona, sateelta ja auringonpaisteelta suojassa esim. katoksessa.

Puussa oleva tai kerätty omena kestää hyvin muutaman asteen yöpakkasia.

Ajoitus

Pääsääntöisesti pystymme mehustamaan omenat muutaman päivän kuluessa aikavarauksen tekemisestä.

Satokaudella mehustusjonoa voi kuitenkin muodostua jonkin verran.

Varaa siis aikasi hieman etukäteen ennen suunnittelemaasi mehustuspäivää.

 

Kesäomenat ovat kiireisiä mehustettavia, ne kypsyvät monesti liian nopeasti. Ylikypsästä eli pehmeästä omenasta ei saada hyvälaatuista mehua.

Parhaita mehuomenia ovat  syysomenat, joiden mehustusaika on elokuun loppupuolelta syyskuuhun. Happamat talvilaadut kypsyvät viimeisenä ja niitä mehustetaan syyskuun lopusta lokakuulle aina pakkasten ja lumien tuloon asti.

 

Aikavaraukset  045 139 17 09

Kotisivujen suunnittelua