Palvelut

UUSI osoitteemme on 1.2.2024 alkaen  Vuolteenmäentie 6A, Mäntsälä (Linnalan yritysalue)

Tarjoamme mehustuspalveluita ympärivuotisesti kotipuutarhureille, viljelijöille ja yrityksille.

 

*** Viljelijöille ja yrityksille klikkaa tähän ja lue lisää

*** To get shortly Mäntsälän Mehustamo in english click here 

 

*** Kotipuutarhureille

Puristamme kylmäpuristusmenetelmällä mehuksi asiakkaiden tuoreet marjat, pakastemarjat sekä omenat. Lisäksi mehustamme raparperia ja pakkaamme koivun mahlaa. Klikkaa tästä sivulle –> Raparperin mehustus ja koivun mahlan pakkaaminen

Emme mehusta kivellisiä hedelmiä esim.  luumua, kirsikkaa ja kriikunaa. Valmistamamme mehu on puhdasta ja kirkasta. Mehussa on erittäin vähän hedelmälihaa (”sakkaa”). Mehun hedelmälihapitoisuutta lisää mehustettavan raaka-aineen ylikypsyys. Mitä ylikypsempi sen enemmän hedelmälihaa.

Pakastemarjat otetaan sulamaan huoneenlämpöön 1 vuorokausi ennen mehustamolle tuloa. Jäiset marjat tyhjennetään pakastuspusseista ja rasioista sankoon tai saaviin sulamaan.

Kylmäpuristettu marjamehu voidaan tehdä sokeroituna tai sokeroimattomana. Eri marjoista (esim. mustaherukka, punaherukka, mansikka) puristettu sekamehu on yleisin asiakkaille puristettava mehu. Myös hillot ja hyytelöt voidaan sekoittaa mehustettavien marjojen joukkoon. Tuoreet marjat ja sulatetut pakastemarjat voidaan myös sekoittaa keskenään ja mehustaa. Pihlajanmarjoista saadaan hieman greippimäinen raikas mehu. Erittäin hyvä janojuoma. Kylmäpuristusmenetelmä säästää vitamiinit sekä marjan todellisen herkullisen maun toisin kuin höyrystäminen. Mehun saantoprosentti marjoista kylmäpuristusmenetelmällä on erittäin hyvä, paljon parempi kuin höyrystämällä. Kylmäpuristusmenetelmällä saadaan kaksi kertaa enemmän mehua kuin höyrystämällä vaikka kylmäpuristetussa mehussa on ainoastaan marjan omaa mehua, eikä yhtään höyrystynyttä vettä kuten höyrymehussa.

Esimerkiksi jos mehustamme 10 kg puolukkaa ja sokeroimme mehun kevyesti niin saamme n. 10 litraa herkullista puolukkamehua + vitamiinit.

Pakkaamme asiakkaille puristamamme mehut 3 litran hanapakkauspusseihin, joihin on saatavana myös pahviset hanapakkauskartongit.

Tiesitkö, että pastöroitu mehu säilyy avaamattomassa hanapakkauspussissa noin yhden vuoden huoneenlämmössä ja avatussa hanapakkauspussissa huoneenlämmössä useita kuukausia.

 

Aikavaraukset  045 139 17 09

Kotisivujen suunnittelua