Terveysvaikutukset

Olemme avoinna ympäri vuoden!

Kuvassa pohjoissuomen suoalueilla kasvavaa kullankeltaista lakkaa

Kullankeltainen lakka kasvaa pohjoissuomen suoalueilla

Marjojen ja hedelmien sisältämät antioksidantit ovat erittäin terveellisiä.

Ne suojaavat elimistöä haitallisia hapettumisreaktioita vastaan.
Antioksidantit estävät kudoksien ja erityisesti solukalvojen rasvayhdisteiden hapettumisen eli härskiintymisen.

Marjoissa on runsaasti kuitua. Esim. lakasssa on yhtä paljon kuitua kuin kauraleivässä.

Monityydyttymättömät rasvahapot alentavat veren kolesterolipitoisuutta ja
vaikuttavat kolesterolitasapainoon lisäämällä HDL-pitoisuutta.

Marjat ja hedelmät sopivat usein erittäin hyvin eri muodoissaan erikoisruokavaliota noudattaville, kuten diabeetikoille, laktoosi-intolerantikoille, sappipotilaille, keliaakikoille, henkilöille joilla on korkea veren kolesterolipitoisuus sekä monille ruoka-aineallergikoille.

Aikavaraukset / tilaukset 045 139 17 09

Kotisivujen suunnittelua