Ajanvaraus

OLEMME MUUTTANEET KEVÄÄLLÄ 2018!

Uusi osoitteemme on Vanha Pornaistentie 9, Mäntsälä (Poikkitien yritysalue)

(Vanhan Lahdentien ja Hanko-Hyvinkääntien valoristeyksestä alle kilometri Porvoon suuntaan)

 

Olemme avoinna ympäri vuoden!

Voit tuoda omenat mehustamolle ennalta sovittuna päivänä. Mehun valmistumisaika työtilanteesta riippuen on 2-3 vrk. Kun mehut ovat valmistuneet,  saat ilmoituksen tekstiviestillä. Toivomme, että noudatte valmiit mehut mahdollisimman pian, koska säilytystilat ovat rajalliset. Huomaa, että mehustamolla on käteinen kassa noudettaessa, ei korttimaksua.

Satokaudella puhelin ruuhkautuu helposti, silloin ei kannata yrittää soittaa montaa kertaa peräkkäin. Soitettuasi saat paluuviestissä ajankohtaisen mehustustilanteen. Parhaiten meidät tavoittaa silloin laittamalla tekstiviestin ja soittopyynnön. Yritämme soittaa takaisinpäin mahdollisimman pian, viimeistään muutaman päivän aikataululla. 

Ajanvaraus

Saadaksesi mahdollisimman paljon ja mahdollisimman hyvänlaatuista mehua yritä ajoittaa mehustus siihen hetkeen, jolloin esim. omena on hieman raaka tai juuri kypsynyt (kypsä omena on luunkova, peukalo ei uppoa siihen puristettaessa). Maistamalla voit todeta kypsyysasteen (hieman raa’asta tai juuri kypsyneestä omenasta saadaan paljon enemmän mehua (n. 6-7 dl/omenakilo) kuin ylikypsästä omenasta (3-4 dl/omenakilo).

Maahan omia aikojaan pudonneet omenat ovat yleensä ylikypsiä. Laadultaan paras mehuomena kerätään aina suoraan puusta, ei maasta. 

Joutuessasi säilyttämään omenoita varastoi ne astiaan jossa ilma pääsee vaihtumaan esim. avonaiseen pahvilaatikkoon tai reikäiseen pyykkikoriin (ei muovisäkkiin). Säilytä kerätyt omenat ulkona, sateelta ja auringonpaisteelta suojassa esim. katoksessa.

Puussa oleva tai kerätty omena kestää hyvin muutaman asteen yöpakkasia.

Ajoitus

Satokaudella mehustusjono voi olla melko pitkä. Ennakoi kypsymisen hetki ja varaa aikasi n. 2 viikkoa etukäteen, jotta omenasi voidaan mehustaa silloin kun ne ovat juuri kypsyneet. Mehustusajan voi siis varata jo vaikka heinäkuussa, silloin pääsee valitsemaan itselleen sopivan hetken. Kesäomenan paras mehustusaika alkaa heinäkuun loppupuolella ja jatkuu elokuun alkuun. Seuraavaksi kypsyvät syysomenat, joiden mehustusaika on huomattavasti pidempi. Ne ovat parhaimmillaan elokuun loppupuolelta syyskuuhun. Talvilaadut kypsyvät viimeisenä ja niitä mehustetaan lokakuulta aina pakkasten ja lumien tuloon asti.

 

Aikavaraukset  045 139 17 09

Kotisivujen suunnittelua